Veelgestelde vragen

Speciaal voor onze particuliere klanten hebben wij hieronder de meest gestelde vragen beschreven.

Bezorging

Wij streven ernaar bestellingen die voor 15:00 geplaatst worden dezelfde dag te verzenden met PostNL, indien niet, dan gegarandeerd de volgende werkdag. Mits de bestelde artikelen voorradig zijn.

  • Verzending binnen Nederland €6.95-, raamfolies breder dan 80cm verzenden wij in dozen groter dan 100cm en daarvoor brengen wij het PostNL XL pakket tarief in rekening van €11,95-
  • Verzending naar België €8.95- en voor PostNL XL pakketten €14,99-
  • Bestellingen boven de €150,- worden gratis verzonden.

Alle bestelling boven de €100,- naar Nederland en België worden gratis verzonden.

Producten

Helaas zijn er teveel webshops op de markt die uit winstoogmerk ongeteste folies aanbieden en het voordoen alsof het goede kwaliteit is. Op het eerste oog zal dit wellicht ook zo lijken maar al snel komt je erachter dat dit niet zo is. Een goede folie voelt goed aan, is stevig, kan tegen een stootje, heeft een antikras laag en beschikt over perfecte eigenschappen om op de meest extreme bolle ruiten gevormd te worden naar de ruit uit 1 stuk. Wij adviseren alleen een folie te kopen die over deze eigenschappen beschikt en jarenlang mooi blijft. De meeste folies op de markt zijn gekleurt met een kleurstof waardoor door de zon de rode kleurstof eruit zal trekken en je na enkele jaren al met blauw of paars uitgeslagen folies achterblijft. Wij leveren alleen folie die over alle juiste eigenschappen beschikt, gegarandeerde kwaliteit.

Zowel de Non reflective series als High Performance series zijn uitermate geschikt voor particulier gebruik. Deze series zijn niet alleen kleurstabiel maar ook perfect vervormbaar en makkelijk in gebruik.

Onze folies zijn uitermate geschikt voor alle autoruiten.

Bij lichtdoorlatendheid bedoelen we het over het percentage licht wat doorgelaten wordt door de folie van buiten naar binnen. 3% is het donkerst (ULTRA DARK) en 70% laat het meeste licht door, deze wordt vooral gebruikt voor het tinten of blinderen van voorportieren.

In Nederland geldt dat het voor achterruiten niet uitmaakt hoe donker de ruiten zijn zolang er 2 buitenspiegels aanwezig zijn.

Ruiten van voorportieren en de voorruit moet minimaal 55% licht door laten. Dit betekent dat 70% lichtdoorlatendheid uitermate geschikt is om de voorportieren en voor-ruit mee te tinten en zo meer contrast met de achterkant te creëren

Bent u een particuliere klant en wilt u uw eigen ruiten blinderen? Dan is de tool startkit een zeer handige en betaalbare oplossing! Toch iets professioneler aanpakken? Zorg dan voor goede rakels en een goed breekmes.

De folies kunnen ook eventueel voor woningruiten gebruikt worden met normaal dubbel glas. Folies kunnen niet zomaar aan de binnenkant van HR glas worden geplakt, dit kan een thermische breuk veroorzaken!

Onze auto raamfolies zijn van zeer hoogwaardige kwaliteit en bedoeld voor professioneel gebruik. De auto raamfolie zijn uitgebreid getest en blijven gedurende de levensduur van auto mooi en zullen niet paars uitslaan. Onze folies worden veilig verpakt en worden onbeschadigd geleverd, mocht er onverhoopt toch iets mis zijn lossen we dit graag op.

Speciaal voor de particuliere gebruikers hebben wij handleidingen gemaakt. Hiermee kunnen wij u aardig op weg helpen uw eigen ruiten te tinten. Wilt u deze erbij ontvangen? Geef dit aan in de opmerkingen bij uw bestelling!

Non-Reflective is het de meest gekozen folie onder particuliere gebruikers. Deze folie is kleurstabiel en bevat geen metalen waardoor er geen storing op kan treden op signalen in de auto. De folie is niet reflecterend en heeft een normale warmtewering. De folie is makkelijk vervormbaar en prettig in gebruik.

High Performance folie is samen gesteld uit metalen deeltjes en is hierdoor meer warmtewerend dan de Non reflective folie en is nog kleurstabieler. De folie heeft een reflecterende uitstraling en wordt vooral door professionele installateurs toegepast. Kan signalen storen indien op alle ruiten geïnstalleerd (dus ook voorportieren en voorruit).

Ceramic ofwel Keramisch is een zeer hoge warmtewerende folie en beschikt over uitstekende eigenschappen wat betreft uitstraling en levensduur. De folie bestaat uit kleine keramische deeltjes.